Painettu grafiikka

Painettua grafiikkaa – pintakalvoja, poistumisopasteita ja varoituskylttejä, sekä merkintä- ja laitetarroja käytetään mitä moninaisimmissa sovelluksissa ja olosuhteissa. Merkintöjen painatukseen voidaan käyttää silkkipainoa, digitaalista painoa mustesuihkutulostimin tai tampopainomenetelmää, jolla saadaan painettua kuvioita ja tekstiä myös kalteville ja näin kolmiulotteisille pinnoille.

Pintakalvot ja etupaneelit

Yrityksen tuotteen halutaan luovan edustavan mielikuvan myös yrityksestä – pintakalvo antaa tuotteelle kasvot ja luo imagon, josta yritys tunnistetaan. Tuotteen pintakalvon suunnittelutyön tavoitteena on vahvistaa tuotteesta luotua mielikuvaa, on kyseessä sitten korkea laatu ja kestävyys, miellyttävyys ja käyttäjäystävällisyys tai helppokäyttöisyys ja ajattomuus.

Pintakalvo on usein ensimmäinen osa, jonka käyttäjä kohtaa tai tuntee koskiessaan tuotetta. Tämän vuoksi ei ole yhdentekevää, millaisen mielikuvan pintakalvo osaltaan tuotteesta antaa käyttäjälleen.

Pintakalvon väri painetaan kalvon taustapuolelle, silkkipainettuun merkintään on valittavissa haluttu väritys ja muoto, jota pintakalvo suojaa kulutukselta. Haluttu väri ja muoto toteutetaan asiakkaan vaatimusten mukaisesti. Pintakalvot sopivatkin erinomaisesti rankkoihin olosuhteisiin, joissa mekaaninen rasitus, kemikaalit, lämpötilavaihtelut, sade, merivesi tai auringonpaiste koettelevat pinnan kestoa.

Pintakalvon liima-aineen voi valita käyttökohteen vaatimusten mukaisesti joka mahdollistaa parhaimman kiinnipysyvyyden. Valmistamme pintakalvot polyesteri- tai polykarbonaattikalvosta käyttäen korealuokkaisia materiaaleja ja tunnettuja valmistajia.

Poistumisopasteet ja varoituskyltit

Tekniseri auttaa valaisinvalmistajia kehittämään turvallisempia poistumisteitä rakennuksiin, laivoihin ja tunneleihin valmistamalla poistumisopasteiden ja varoituskylttien pintakomponentit. Nämä valaistavat pinnat suunnitellaan ja valmistetaan huomioiden vaatimukset värien kestävyydestä ja pitkäikäisyydestä.

Poistumisopasteet voidaan painaa tai tulostaa eri materiaaleille. Yleisimmät käytetyt materiaali on eri paksuiset akryylit, polykarbonaatit, polypropeenikalvot ja jälkivalaisevat materiaalit. Merkinnät voidaan tehdä kaivertamalla, silkkipainamalla tai digitulostamalla. Grafiikka tehdään aina asiakkaan tiedoston mukaan.

Leikkaus voidaan tehdä joko veitsi- tai laserleikkurilla. Materiaalien paksuus akryyleilla voi olla max. 12 mm. Käyttökohteen mukaan kyltin valaistus voi olla joko taustapuolelta tai reunasta. Tekniseri tekee myös valmiita osakokoonpanoja asiakkaille.

Mekaniikka ja kappaletavaranpaino

Pinnaltaan kaareva tai epätasainen ja kolmiulotteinen muotokaan ei ole este laadukkaan merkinnän tekemiselle, sillä tampopaino mahdollistaa painamisen myös epätasaiselle alustalle. Silkkipainotekniikka on puolestaan edelleen vahvoilla tasaisten laakapintojen painamisessa myös etulevyjen merkinnöissä. Molemmille painotekniikoille yhteinen tekijä Tekniserin tekemänä on tarkka painojälki. Valmistamme myös etulevyjen aihiot muoville ja metallille.

Merkintä- ja laitetarrat

Silkkipainetussa tarrassa toistuvat ne värit ja muodot mitkä asiakkaamme haluaa tai säädökset vaativat. Seripainossa käytettävät värit määritellään tapauskohtaisesti suunnitelman mukaan ja tarran pienetkin mutta tärkeät yksityiskohdat toistuvat erinomaisesti. Tässä kohtaa Tekniserin pitkä kokemus palvelee asiakkaan etua. Tarramateriaali voi olla esimerkiksi ympäristöystävällistä polyesteritarraa tai jotain muuta määriteltyä muovitarraa.